L’organització ha pres la decisió de posposar la cita conjuntament amb el Conselh Generau d’Aran i en coordinació amb UTMB® Group degut a la situació excepcional provocada pel Covid-19

Les inscripcions realitzades per aquest any es mantindran per la nova convocatòria del 9, 10 i 11 de juliol de 2021

La primera edició de Val d’Aran by UTMB®, que tenia prevista la seva celebració entre el 3 i el 5 de juliol, es posposa a 2021. L’organització ha pres la decisió d’aplaçar la cita a juliol de 2021 conjuntament amb les autoritats sanitàries i en coordinació amb UTMB® Group, degut a la situació excepcional causada per la pandèmia del Covid-19.

La nostra prioritat és la seguretat dels participants i els habitants de la Val d’Aran. En el context actual, és preferible posposar la cursa amb la fi de prioritzar les garanties sanitàries i logístiques. A més, volem respectar les dates d’altres proves programades després de l’estiu, evitant el solapament i permetent que els nostres corredors participin en aquelles que es celebrin“, declara Xavier Pocino, Director de Val d’Aran by UTMB®.

Val d’Aran by UTMB® se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juliol de l’any vinent, mantenint totes les distàncies i proves programades: Torn dera Val d’Aran (162 km), Camins de Hèr (105 km) i Peades dera Aigua (55 km), així com les activitats complementàries, el Trail Festival Baqueira Beret i la Sky Baqueira Beret (15 km). Les inscripcions realitzades per aquest any es mantindran per la nova convocatòria de juliol 2021.

A principis d’abril vam enviar una enquesta a tots els nostres corredors ja que la seva opinió és molt important per a nosaltres. L’índex de resposta va ser molt alt, superior a 2.500, i la gran majoria mostrava el seu interès en tornar el 2021. Per tot això, encarem el futur amb gran optimisme i confiem estar a l’alçada de les seves expectatives“, explica Pocino.

D’acord amb el reglament oficial de la prova, l’organització també ofereix a aquells que decideixin cancel·lar la seva inscripció, el retorn del 100% de l’import en cas de tenir assegurança de cancel·lació, i del 75% a aquells que no el tinguessin contractat. En tots els casos es tornarà la totalitat de l’assegurança d’accidents. A l’annex al Reglament, els participants poden consultar tots els detalls.

A dia d’avui, la cita, que forma part del circuit internacional de trail running Ultra-Trail® World Tour, havia esgotat els dorsals disponibles per la prova de 55km, la Peades dera Aigua. A més, a falta de poc més de dos mesos per a la seva celebració, superava ja el 85% d’inscrits en les altres dues proves, contant amb un total de 3.700 corredors registrats de més de 70 països, un 56% de fora del país. “La Val d’Aran by UTMB® és un aparador magnífic per la Val d’Aran i el Pirineu, i ja estem treballant per dur a terme una edició 2021 històrica. Per a nosaltres, portar UTMB® a la Val d’Aran és un somni, i que el Pirineu hagi estat escollit per realitzar la seva primera cursa a Europa fora dels Alps és una responsabilitat immensa”, detalla Pocino.

Aquest parèntesi ens permetrà treballar encara amb més determinació aquesta primera edició, estudiant amb detall el nou escenari per reprendre idees que teníem aparcades i que seguiran alimentant les ganes de muntanya i transmetent els valors i la passió que caracteritzen la Val d´Aran by UTMB®”, conclou Xavier Pocino.

El proper mes d’octubre, Val d’Aran by UTMB® obrirà de nou les inscripcions i els participants podran realitzar canvis en la distancia escollida per l’edició 2021, si així ho desitgen.